Meripelastusseura uutiset

Vaasalaisten meripelastajien alusvastaava palkittiin

24.3.2017

Suomen Meripelastusseura on nimittänyt Vuoden 2016 alusvastaavaksi Hannu Hakan Vaasan Meripelastusyhdistyksestä. Haka on huolehtinut jo 30 vuotta Vaasan aseman pelastusaluksista.

Suomen Meripelastusseuran asemilla ympäri maata toimii satoja vapaaehtoisia, jotka vastaavat siitä, että pelastusalukset toimivat ja ovat valmiita pelastustehtäviin. Nyt palkittava Hannu Haka (61) on yksi heistä.

Hannu Haka työskentelee työnjohtajana Wärtsilä Finland Oy:ssä Vaasassa ja on pystynyt hyödyntämään laajaa ammattiosaamistaan myös vapaaehtoistyössään Vaasan Meripelastusyhdistyksen alusvastaavana. Haka keskittyy täysin kaluston ylläpitoon ja kehittämiseen eikä kuulu alusten miehistöihin.

- Hannu Haka on poikkeuksellinen ammattimies, joka on vuosien ajan suunnitellut ja toteuttanut valtavan määrän pelastusaluksiin liittyviä vastuullisia töitä, kertoo Meripelastusseuran alustarkastaja Taneli Mauno. – Hän on hakenut omatoimisesti ratkaisuja haastaviinkin ongelmiin ja on kehittänyt Vaasan pelastusveneitä varsin pitkälle.

Haka on ollut huolehtinut vuosien kuluessa jo seitsemästä vaasalaisten meripelastajien veneestä.

Vuoden alusvastaava palkitaan nyt ensimmäistä kertaa.

- Haluamme huomioida myös niitä aktiivisia vapaaehtoisia, jotka toimivat ulospäin näkyvän meripelastustoiminnan taustalla, ja joiden työpanosta ilman ei koko toiminta olisi mahdollista, sanoo Meripelastusseuran toimitusjohtaja Jari Piirainen.

Huomionosoitus jaetaan Meripelastusseuran koulutuspäivillä 24.3.

Tekninen toteutus: W3 Group